In deze Node kan je documenten tonen aan je deelnemer in formaten, als PDF, PPT, DOC, PNG, JPG.

Kopieer de code snippet in je script

<node id="Present_documents" type="File">
<name>Present documents</name>
<attachments>
<attachment fileCode="doc01" attach="true"/>
</attachments>
</node>

Na het kopiëren, doe het volgende:

1. Geef de node id een uniek nummer. Geef het een naam / nummer (hier: Present_documents).

2. Geef de node een beschrijvende naam (hier: Present documents).

3. Geef de bijlage fileCode een naam / nummer (hier: doc01).

4. Druk up de 'Save' Knop.

5. Ga naar 'Beheer Documenten' en voeg een document met een identieke filecode (hier: doc01) toe.

Elke node kan afgesloten worden met een goto-veld. Zonder goto-veld, springt het script automatisch naar de volgende node in het script. Je kan voor </node> de volgende code <goto>nextNode</goto> toevoegen, waarbij nextNode door de juiste Node-ID vervangen dient te worden, zodat Idiligo hier heen springt.

Gevorderd: Meerdere documenten

Er kunnen meerdere documenten toegevoegd worden aan een node. Kopieer de attachment regel in de code, verander de tweede filecode en voeg een extra document toe aan Beheer Documenten. Tijdens de online meeting kan je wisselen tussen de documenten.

Kopiër het volgende naar de code in jouw script

<attachment fileCode="doc02" attach="true"/>

Gevorderd: Presenteer eerder geüploade documenten

Naast documenten uit de documenten-bibliotheek kan je ook eerder geüploade documenten tonen. Dit zijn documenten die zijn geüpload tijdens de online meeting, met de upload node.

Om dit te doen, vervang je fileCode met uploadId.

Kopieer het volgende naar de code in jouw script

<attachment uploadId="up01" attach="true"/>

Tip bekijk: Video: Creëer je eigen Script (basic) om je eerste Script te maken.