De keuzefunctie biedt flexibiliteit tijdens uw Online Meeting.

De node "Keuze" maakt keuzes en kan worden gebruikt om een (beslissings) boomstructuur in het script (bijvoorbeeld menu) op te bouwen.

Kopieer de code-snippet naar je script

<node id="Make_choices" type="Choice">
<name>Make choices</name>
<title>I can show you the following</title>
<text>Make a choice:</text>
<options>
<option value="Presentation"><text>Give a presentation.</text><goto>Node1</goto></option>
<option value="Screen"><text>Share my screen.</text><goto>Node2</goto></option>
<option value="Form"><text>Fill in a form.</text><goto>Node3</goto></option>
<option value="Offer"><text>The customer signs.</text><goto>Node4</goto></option>
</options>
</node>

Na het kopiëren doe je het volgende:

1. Zorg ervoor dat de Node-ID uniek is. Geef het een naam / nummer (hier: Make_choices).
2.
Je kan de Node een beschrijvende naam geven (hier: Make choices).
3
Verander de titel, deze zal bovenaan het scherm zichtbaar zijn (hier: I can show you the following).
4.
Verander de tekst, het is de ondertitel en zichtbaar (hier: Make a choice:)
5.
Vul de opties met de gewenste tekst en laat deze naar de volgende Node springen (hier: <goto>...</goto>)

Controleer nu het script door het uit te voeren ... klik op 'Nieuwe sessie starten'.

Geavanceerd: de waarde van een databaseveld later hergebruiken

Het databaseveld is hetzelfde als de "naam" van de Node (hier: Make Choices) en de waarden zijn de "optie values" (wanneer de tweede optie is geselecteerd, is dit 'Screen').
In plaats van een woord als Screen te gebruiken, kan je de 'optie values' vullen met hele alinea's tekst die kunnen worden gebruikt in bijvoorbeeld e-mails of documenten.