Als je in Idiligo e-mails verstuurd naar je deelnemer, wordt standaard gebruik gemaakt van de Idiligo server. Dit betekent dat het afzendadres info@idiligo.com is.
Idiligo biedt ook de mogelijkheid om je eigen mail-oplossing te gebruiken om e-mails te versturen. Hierdoor is je eigen emailadres de afzender als je in Idiligo mails verstuurd.

Om dit in te stellen, log in bij je Idiligo account, ga naar 'accountinstellingen', 'mail' en vul de volgende informatie in:

• Jouw e-mailadres
  • SMTP server
  • SMTP port (587)
  • TLS gebruiken: De TLS instelling is afhankelijk van je mail-aanbieder (voor Gmail dien je 'YES' te selecteren).
  • SMTP gebruikersnaam
  • SMTP wachtwoord

Voor Gmail zijn de volgende stappen noodzakelijk:

1. Log in bij het Gmail account dat je wilt gebruiken
2. Ga naar https://myaccount.google.com/lesssecureapps en kies voor ON “Allow less secure apps”
3. Start een Idiligo meeting en verstuurd een e-mail
4. Gmail stuurt je een mail om te bevestigen dat je de afzender bent geweest. Klik “check activity” om dit te bevestigen.