De node "Keuze" maakt keuzes en kan worden gebruikt om een (beslissings) boomstructuur in het script (bijvoorbeeld menu) op te bouwen.

Kopieer de code-snippet naar je script

<node id="Make_choices" type="Choice">
<name>Make choices</name>
<title>I can show you the following</title>
<text>Make a choice:</text>
<options>
<option value="Presentation"><text>Give a presentation.</text><goto>Node1</goto></option>
<option value="Screen"><text>Share my screen.</text><goto>Node2</goto></option>
<option value="Form"><text>Fill in a form.</text><goto>Node3</goto></option>
<option value="Offer"><text>The customer signs.</text><goto>Node4</goto></option>
</options>
</node>

Na het kopiëren doe je het volgende:

1. Zorg ervoor dat de Node-ID uniek is. Geef het een naam / nummer (hier: Make_choices).
2.
Je kan de Node een beschrijvende naam geven (hier: Make choices).
3
Verander de titel, deze zal bovenaan het scherm zichtbaar zijn (hier: I can show you the following).
4.
Verander de tekst, dit is een optionele ondertitel (hier: Make a choice:)
5.
Vul de opties met de gewenste tekst en laat deze naar de volgende Node springen (hier: <goto>...</goto>)

Geavanceerd: de waarde van een databaseveld later hergebruiken

Het databaseveld is hetzelfde als de "naam" van de Node (hier: Make Choices) en de waarden zijn de "optie values" (wanneer de tweede optie is geselecteerd, is dit 'Screen').
In plaats van een woord als Screen te gebruiken, kan je de 'optie values' vullen met blokken tekst die kunnen worden gebruikt in bijvoorbeeld e-mails of documenten. Deze blokken tekst kunnen worden verrijkt met html-code (vermijd het gebruik van html symbolen als >, gebruik in plaats daarvan html namen: &gt;.