Er zijn twee manieren om te bepalen waar de digitale handtekening wordt geplaatst op het document:

• Het script geeft aan waar de handtekening komt te staan; bijvoorbeeld rechtsonder op de eerste pagina
  • Het document geeft aan waar de handtekening komt te staan door het gebruik van sign tags

In beide gevallen is het onderteken proces hetzelfde.

1. Upload of auto-genereer het document (pdf) dat ondertekend dient te worden.

2. Vraag de deelnemer om te klikken op ‘ondertekenen’

Dit is hoe de adviseur het ziet:

Dit is hoe de deelnemer het ziet:

3. Nadat de deelnemer op ‘ondertekenen’ heeft geklikt, een nieuw tabblad opent zich. De deelnemer kan door het document bladeren tot hij het rode rechthoek ziet voor de digitale handtekening. De deelnemer klikt op deze rode rechthoek.

6. De deelnemer kan direct tekenen indien hij een touchscreen gebruikt. Indien hij deze niet gebruikt ontvangt hij een SMS link, door het invullen van zijn telefoonnummer

7. De deelnemer klikt op de link in de SMS en ondertekent digitaal en klikt op ‘OK’

8. De deelnemer ziet op zijn browser de handtekening en klikt op Finish om de ondertekening af te ronden.

9. Een pop-up verschijnt en de deelnemer bevestigt met een 'Ja'

IMPORTANT NOTE: It is absolutely essential that your participant confirms the signature and closes the browser tab properly in order to complete the sign process successfully.

10. De status van het document veranderd in 'Ondertekend". Je kan weer verder met het script door te klikken op ‘Volgende’